V múzeu A. Warhola spustia projekt Ready to...

29.09.2008 Medzilaborce

Medzilaborce 29. septembra (TASR) - Múzeum moderného umenia Andyho Warhola v Medzilaborciach sprístupní vo štvrtok 2. októbra projekt Michala Murina Ready to. . . , ktorým autor už po tretí raz realizuje intervenciu do diel ...
Murin mal v múzeu už dve intervencie do spomínaných diel. \"V roku 1999 to bol spoločný projekt s estetikom Jozefom Cseresom pod názvom Warholes a v roku 2005 projekt Signatúry. Vtedy názvy diel písal ako svoje podpisy na Warholove diela, \" uviedol dnes pre TASR kurátor múzea Martin Cubjak. Dodal, že ústredným dielom projektu Signatúry bola inštalácia \"písania\" Warholovho mena v podobe Murinovho podpisu z čerstvo vysušeného sena. Ready to... - pripravený na všetko hovorí o čomkoľvek, čo sa udialo okolo známeho autora aj v okolí Medzilaboriec za posledných 20 rokov, \" doplnil Cubjak.
Podľa kurátora si pracovníci múzea pripomenú 20. výročie prvého zverejnenia informácií o pôvode rodičov Andyho Warhola v českej a slovenskej tlači s upriamením pozornosti na obec Miková a Medzilaborce. \"Intervencia Murina kladie veľa otáznikov, vnáša morálne aspekty a apeluje na nás - vážme si, čo máme, lebo keď nebude nič, my nebudeme ničím, \" doplnil Cubjak.
 

Vyberte región